Производството на ладно цедени масла се стреми да произведе најсвежо и најздраво масло, масло кое ги задржува сите природни хранливи состојки, масло со мирис и вкус на семето од кои е произведено. Процесот започнува со избор на најдобрите и најквалитетни семиња што може да се најдат на пазарот, а потоа нивно цедење/трансформирање во масло.

sporedba_m