seme-len

Мрсната и проблематична кожа ги засега поголем дел од адолесцентите како и останатите возрасни групи. Од овој тип на кожа страдаат повеќе од 70% од младите луѓе низ светот. Но денес сите ние некако повеќе се поведуваме од прекрасната миризба или приказната која ја кажуваат рекламите за производи за нега и хигиена на кожа, отколку што умееме да ги препознаеме вистинските состојки кои се неопходни за нега на кожата или да му веруваме на сопственото чувство и допир. Дополнително, маслото од црно семе е едно од најважните масла кое човечкиот организам треба да го прима. Изобилува со витамин Б, фолна киселина, калциум, железо, бакар, цинк и фосфор. Ова се компонентите кои се неопходни за негување на мрсна и проблематична кожа. Затоа се препорачува секојдневна употреба на сапунот Фила, изработен од ладно цедено масло од црно семе, за да може да ги остранете нечистотиите и да го одржете природниот изглед на кожата.

ЦРНО СЕМЕ & АКТИВЕН ЈАГЛЕН
– за мрсна и проблематична кожа –
Природен вегански рачно изработен сапун со ладно цедено масло
(all natural – handmade – vegan friendly)
Состав (INCI) Ладно цедено масло од црно семе/ Black Cumin Seed Oil, Вода/Aqua, Sodium Palmate, Sodium Sunflowerate*, Sodium Palm Kernelate, Sodium cocoate, Sodium Ricinoleate, Ground Black Seed, Himalayan salt, Glycerine, Cуmbopogon citratus (Lemongrass) oil, Melaleuca Alternafolia (Tea Tree) Leaf Oil, Eucalyptus globulus Leaf Oil, fragrance, Activated Charcoal