seme-len

Постојат неколку добро познати состојки кои се користат во најголемиот број на производи за нега и миење на кожата за кои науката јасно кажува дека имаат штетно влијание, како за самата кожа, така и за општото здравје. Но, високите комерцијални интереси, секогаш го завземале поважното место пред медицината, науката и хуманоста. Накратко да се осврнеме само на некои од најштетните и најмасовно употребуваните состојки кои се користат, а не би требало. Сапунот со ладно цедено масло од тиквини семки е вистински извор на витамини Е, К и Б, манган, калциум и калиум. Овој природен производ е непходен за правиилно негување и одржување на нежна, осетлива и чувствителна кожа.

ТИКВА
– за нежна и чувствителна кожа –
Природен рачно изработен сапун со ладно цедено масло
(all natural – handmade – vegan friendly)
Состав (INCI) Ладно цедено масло од тиквени семки/ Pumpkin Seed Oil, Вода/ Aqua, Sodium Palmate, Sodium Sunflowerate*, Sodium Palm Kernelate, Sodium Cocoate, Sodium Ricinoleate, Himalayan salt, Glycerine, fragrance.