Нашите рецепти

___________________________________________________________

Без разлика дали сте во потрага по салати, леки закуски или пак главни јадења,овие рецепти се далеку од обични.

Десерти

Сладолед со масло од тиква

Најдобро приготвено со

СОСТОЈКИ

  • 1 чаша сладолед од ванила
  • 1 лажичка масло од тиква
Начин на подготовка:

Оставете го сладоледот 15 минути да омекне. Измешајте ги маслото и сладоледот, додека зелената боја не се изгуби. Повторно замрзнете го сладоледот на неколку часа, а потоа послужете го. Маслото од тиква дава изненадувачки пријатен вкус на сладоледот.