Наши Производи

_________________________________________

Што е тоа ладно цедено масло?

__________________________________________________________

Ладно цедените масла се еден вид на природно исцеден сок од семките на поедини видови на растенија, што во себе ги содржат само своите природни хранливи состојки и се одликувааат со мирисот и вкусот на самото семе. Тоа се нерафинирани и термички нетретирани масла, кои обилуваат со есенцијални масни киселини, витамини растворливи во масло, лецитини, фитостероли и минерали корисни за здравјето на луѓето. Сметаме дека нашите производи ќе им помогнат на потрошувачите да се вратат кон природниот и здрав начин на исхрана. Преработката на семињата се врши со примена на технологија на ладно цедење на семињата, што значи дека маслото механички се цеди на ниска температура (не повисока од 45°C), без употреба на топлина или хемиски растворувачи. По одделувањето на маслото од цврстите делови на семето, тоа физички се прочистува од примесите со помош на различни филтери и техники, по што се врши негово пакување во стаклени и пластични шишиња како готов производ.

ЛАДНО ЦЕДЕНО СОНЧОГЛЕДОВО МАСЛО 1000мл

soncogled-maslo-750ml

ЛАДНО ЦЕДЕНО СОНЧОГЛЕДОВО МАСЛО 750мл

ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД МАСЛОДАЈНА РЕПКА 1000мл

ЛАДНО ЦЕДЕНО СОНЧОГЛЕДОВО МАСЛО 500мл

ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД ЛЕНЕНО СЕМЕ 500мл

ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД ЦРНО СЕМЕ 250мл

ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД ЛЕНЕНО СЕМЕ 250мл

ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД СЕМКИ ОД ТИКВА 100% 250мл

ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД СУСАМ 250мл