soncogled-maslo-1l

baner_new
baner_new
baner_new
baner_new
baner_new
baner_new - copy
ГЛАВНА
web_slider_1
baner
previous arrow
next arrow

Што е тоа ладно цедено масло?

__________________________________________________________

Ладно цедените масла се еден вид на природно исцеден сок од семките на поедини видови на растенија, што во себе ги содржат само своите природни хранливи состојки и се одликувааат со мирисот и вкусот на самото семе. Тоа се нерафинирани и термички нетретирани масла, кои обилуваат со есенцијални масни киселини, витамини растворливи во масло, лецитини, фитостероли и минерали корисни за здравјето на луѓето. Сметаме дека нашите производи ќе им помогнат на потрошувачите да се вратат кон природниот и здрав начин на исхрана. Преработката на семињата се врши со примена на технологија на ладно цедење на семињата, што значи дека маслото механички се цеди на ниска температура (не повисока од 45°C), без употреба на топлина или хемиски растворувачи. По одделувањето на маслото од цврстите делови на семето, тоа физички се прочистува од примесите со помош на различни филтери и техники, по што се врши негово пакување во стаклени и пластични шишиња како готов производ.

Наши Производи

_________________________________________

soncogled-maslo-1l

ЛАДНО ЦЕДЕНО СОНЧОГЛЕДОВО МАСЛО 1000мл

soncogled-maslo-750ml

ЛАДНО ЦЕДЕНО СОНЧОГЛЕДОВО МАСЛО 750мл

ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД МАСЛОДАЈНА РЕПКА 1000мл

МАСЛИНОВО МАСЛО 1000мл

ЕКСТРА ВИРЏИН МАСЛИНОВО МАСЛО 100% 1000мл

ЛАДНО ЦЕДЕНО СОНЧОГЛЕДОВО МАСЛО 500мл

ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД ЛЕНЕНО СЕМЕ 500мл

ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД СУСАМ 250мл

omega-crno-seme

ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД ЦРНО СЕМЕ 250мл

ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД ЛЕНЕНО СЕМЕ 250мл

omega-tikva

ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД СЕМКИ ОД ТИКВА 100% 250мл

b17-gorka-kajsija

ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД КАЈСИЈА 250мл

seme-melen-integralen-susam

ОБЕЗМАСТЕН МЕЛЕН ИНТЕГРАЛЕН СУСАМ 250г

СЕМКИ ОД ТИКВА 250г

МИКС од четири семиња – лен, сусам, тиква, сончоглед 250г

seme-len

ОБЕЗМАСТЕНО МЕЛЕНО ЦРНО СЕМЕ 250г

seme-len

ОБЕЗМАСТЕНО МЕЛЕНО ЛЕНЕНО СЕМЕ 250г

seme-soncogled

ЗЕЛЕНИ ПИПЕРЧИЊА СО МЛЕЧНА УРДА 580г

seme-soncogled

ЦРВЕНИ ПИПЕРЧИЊА СО МЛЕЧНА УРДА 580г

seme-soncogled

ЖОЛТИ ПИПЕРЧИЊА СО МЛЕЧНА УРДА 580г

seme-soncogled

САПУН СО ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД ТИКВА

seme-soncogled

САПУН СО ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД СУСАМ

seme-soncogled

САПУН СО ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД ЦРНО СЕМЕ

seme-soncogled

САПУН СО ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД ЛЕН

seme-soncogled

САПУН СО ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД ЧИА