omega3-6-1

Маслото од црн ким е направено од црно семе, познато како Nigella sativa, кое има темна воја, тенко и во облик на полумесечина. Семето содржи повеќе од 100 хемиски соединенија и една од најпознатите активни состојки кои ги содржи се Thymoquinone, бета ситостерол, Myristic киселина, палмитинска киселина, Palmitoleic киселина, стеаринска киселина, олеинска киселина, линолова киселина, линоленска киселина, Арахидонската киселина, протеини, витамин Б1, витамин Б2, витамин Б3, фолна киселина, калциум, железо, бакар, цинк, фосфор…
Според д-р Гери Нулев, “маслото од црн ким е веројатно единственото најважно масло кое треба да го прима вашиот систем. Секој пат кога ќе се земе масло од црн ким го стимулира имунолошкиот систем да се бори во ваше име и да се зголемат природните клетки убијци. ”
Употребата на масло од црн ким датира од периодот на античките фараони, но неговиот вистински потенцијал како лек е реализиран во последните 40 години, бидејќи до тоа време не било научно истражувано.

NUTRITION INFORMATION
100 г производ содржи просечно:
Енергетска вредност 3698кЈ/884Kcal
Вкупно масти 100г
Од кои:
мононезаситени 24g
полинезаситени 61g
заситени 15g
Витамин Е 25мг
Фитостероли 175мг
Јаглехидрати
Диететски Влакна
Шеќери
Протеини
Витамин А
Витамин Ц