Our Recipes

___________________________________________________________

Whether you’re looking for hearty main dish salad recipes or light, nutritious fare, these salads are far from ordinary.

Sunflower oil salads

Broccoli and sunflower seeds salad

Best paired with

СОСТОЈКИ

  • 1,5кг компири
  • брашно
  • Фила сончогледово масло
  • сол, црн бибер и мешан зачин
Начин на подготовка:

Најпрвин се лупат компирите и се сечат на четири половини. Потоа се приготвува смеса од Фила сончогледово масло, сол, црн бибер и мешан зачин. Секој компир се става во брашното и добро се увалуваат, а потоа во смесата од Фила сончогледово масло, сол, бибер и мешан зачин. Ставете ги компирите во тавче за печење.
Се печат на 200°C околу 40-45 минути.