Горди сме што во Штип и во наредната сезона ќе се гледа прволигашка кошарка. Ова за прв пат му се случува на овој град, кошаркарски клуб од Државен Универзитет да се избори за свој пласман во прва лига. И во следната сезона продолжуваме да редиме победи, ФИЛА е со вас!