На 02.08.2015 год.се одржа една одлична трка од меѓународен карактер во Македонија и Косово. Нашата компанија се воовдушевува на големата иницијатива и организација на ваков настан.

Им се восхитуваме на тркачите со силен и натпреварувачки дух и ги подржуваме во нивниот здрав начин на исхрана.
IMG_0924_1
Трката започна од Штрпце во Косово одеше до врвот Пирибег (над скијачкиот центар Брезовица)-потоа по срт до врвот Љуботен и тркачите финишираа во Старо Село во Македонија.
fila na trka 3_1
Должината на трката беше 33,5 км. со 2450 м искачување.

На трката учествуваа тркачи од Македонија, Србија, Америка…на целта финишираа вкупно 54 натпреварувачи.
IMG_0874_1
Честитики до Марјан Бонев, Македонија – најбрзиот на оваат трка.
IMG_0872_1
Повеќе детали за оваа трка на следниот лик:

http://sarplaninaskyrace.com/index.php/mk/home-mk/