Our Recipes

___________________________________________________________

Whether you’re looking for hearty main dish salad recipes or light, nutritious fare, these salads are far from ordinary.

chocolate-banana-muffins

Rapeseed oil receive

Chocolate Banana Muffins

Best paired with

repka-1l-slider
СОСТОЈКИ

 • 3 зрели банани (може и презреани)
 • 125 млЛадно цедено масло од маслодајна репка(маслото од маслодајна репка- поради високиот оксидационен број ќе им даде посебен вкус и мекост на мафините, карактеристики кои значително се разликува од вкусот и текстурата на мафини правени со друго масло)
 • 2 големи јајца
 • 100г кафеав шеќер
 • 225г брашно
 • 100г чоколадни трошки
 • ½ – 1 кафена лажица сода
 • 1 кафена лажица цимет
Начин на подготовка:

 1. Загрејте ја релната на температура од 200°
 2. Изглечете ги бананите со виљушка или со рачен миксер. Продолжете со мешање и постепено додадете ги маслото јајцата и шеќерот.
 3. Помешајте го брашното, циметот и содата бикарбона заедно и додадете ја оваа смеса во банана миксот со бавно мешање. Земете од смесата со супена лажица и помешајте ја во чоколадните трошки. Од таму ставете ја во претходно подготвени калапи за мафини.
 4. Печете во загреана релна од 15-20 минути. После печење оставете ги мафините да малку да се изладат во нивните калапи и потоа извадетеги на решетка или на салфетка.