salad-mix

Ова масло е комбинација на ладно цедено сончогледово масло (70%) и екстра девственото маслиново масло (30%). Фила ладно цеденото сончогледово масло е добиено од најквалитетни семиња. При процесот на ладно цедење температурата не надминува повеќе од 45°C, со што во ова масло се задржани сите природно присутни и високовредни состојки. Тоа е богато со незаситени масни киселини и со витамин Е, што не се отстранува од маслото со постапката на ладно цедење.

Маслиновото масло е природен производ добиен од прво пресување на плодот од маслинката, во која се сочувани сите биолошко вредни и хранливи состојки. Ова масло е од најпознатата област во Грција за производство на врвен квалитет на маслинки- Каламата. Маслото е врвен зачин, им дава деликатесен вкус на сите видови јадења и салати. Oваа мешавина од масла може да се посипе над свежо приготвените јадења непосредно пред сервирање. Маслото е доста стабилно, па затоа има долг рок на траење. Не содржи конзерванси ниту други адитиви.

НУТРИТИВНИ ПОДАТОЦИ
ДОЗИ ВО ПАКУВАЊЕ: 33 ГОЛЕМИНА НА ПОРЦИЈА: 15мл
Просечното количество ЕДНА ЛАЖИЦА (13,6г)
Енергетска вредност
Вкупно масти
Од кои:
мононезаситени
полинезаситени
заситени
други масни кисел. <1%
Јаглехидрати
Протеини
Витамин Е