seme-crno

Црното семе (Nigella Sativa) e богат извор на клучни состојки кои му се потребни на вашето тело за подобро здравје и виталност. При пресување на црното семе се добива масло, а остатокот се високо протеински и витамински материи кои се користат во исхраната и кој му овозможуваат на организмот максимално искористување на сите нутритивни материи природно присутни во црното семе.

Покрај многуте здравствени придобивки кои ги содржи во себе, црното семе кога се додава во исхраната дава уникатен сладок вкус. Препорачано: Во текот на денот се препорачува 1-3 супени лажици мелено црно семе, самостојно потопено во јогурт или млеко или како додаток во облик од мусли.