tikva-son

Ова е свежо исцедено масло од тиквини семки. Тиквините семки даваат темнозелено, меѓутоа извонредно вкусно масло. Методот на ладно цедење овозможува во маслото да се задржат оригиналниот, богат вкус на тиквините семки и темнозелената боја на природното нерафинирано масло, што означува висока содржина на хлорофил.

Маслото од тиквини семки содржи висок процент од двете есенцијални масни киселини (омега 3 и омега 6), што го прави високо хранливо и корисно масло во исхраната. Маслото од тиквини семки им дава деликатесен вкус на сите видови салати, посебно на салатите од зелен лист и компир салатите.

НУТРИТИВНИ ПОДАТОЦИ
100 г производ содржи просечно:
Енергетска вредност 3698кЈ/884Kcal
Вкупно масти 100г
Од кои:
мононезаситени 28г
полинезаситени 60г
заситени 12г
Витамин Е 26г
Јаглехидрати
Диететски влакна
Шеќери
Протеини
Витамин А
Витамин Ц