February 2018

Посета на учениците од ОУ „Ванчо Прќе“ – Штип

Учениците во нашата земја се соочуваат со голем број здравствени проблеми поврзани со однесувањето кон исхраната. Истражувањата покажуваат дека ваквите однесувања не се едноставни постапки на индивидуи туку заземаат широк социјален карактер. Здравствените проблеми доаѓаат од не доволно посветеното внимание во начинот на исхрана. Прекумерна телесна тежина здобиена за време на детството или адолесценцијата може […]

Дознајте повеќе за нутритивните и здравствени придобивките од консумација на Фила маслата

Сите следбеници на страната, а воедно и корисници на нашите масла отсега ќе можат да добиват препораки и да следат информативни содржини за нутритивните и здравствени придобивки од консумација на Фила маслата од страна на нутриционистот Сашко Дрвошански од Центарот за здравје, исхрана и диетотерапија Drvoshanski NUTRITION
http://www.drvoshanskinutrition.com/mk/

June 2017

“МОЖЕТЕ ДА ГО СТАВАТЕ НА ВАШЕТО ТЕЛО, НО НЕ СТАВАЈТЕ ГО ВО ВАШЕТО ТЕЛО”

Дали кокосовото масло е лошо за вас?
ДА, ПОДРЖАНО ОД ФИЗИЧАРИ, РЕГИСТРИРАНИ НУТРИЦИОНИСТИ И НАУЧНИЦИТЕ ОД ЦЕНТАРОТ НА ПРИТИКИН ВО МАЈАМИ, ФЛОРИДА.
Многумина од оние кои се во бизнисот со кокосово масло го промовираат како “добра” заситена маст. Со ова луѓето ги доведуваат во забуна да мислат дека кокосовото масло е здраво. Студиите за губење на тежината […]

November 2016

АГРОФИЛА ЕДНА ОД НАЈУСПЕШНИТЕ ИНОВАТИВНИ КОМПАНИИ ВО МАКЕДОНИЈА ЗА 2016 ГОДИНА

На 23-24 Ноември во Хотел „Александар Палас” Скопје се одржа конференција за имплементација на иновативни технологии кои ќе дадат придонес кон поттикнување и поддршка на развојот на агро бизнисот како една од најпотенцијалните гранки во македонската економија. Конференцијата претставуваше зближување на двете индустрии за подобро да ги разберат своите меѓусебни потреби и барања со цел […]

June 2016

ФИЛА СЕМИЊАТА ДОБИЈА НОВА АМБАЛАЖА

Дел од Фила семињата добија нов дизајн. Станува збор за шест производи, Ленено семе 250г, Обезмастено мелен лен 250г, Семки од тиква 250г, Обезмастен мелен сусам 250г, отсега може да се најдат со нова подобрена амбалажа и модерен дизајн, но со истиот препознатлив квалитет.

Новата амбалажа овозможува едноставно отворање, внатре семето е вакумирано се додека […]

May 2016

Акција во сите маркети на Тинекс, голем попуст на производите од Лен

Во тек е акција во сите маркети на Тинекс на неколку производи:
– Ладно цедено масло од лен 250мл
– Ладно цедено масло од лен 500мл
– Ленено семе 250г

Акцијата трае од 09.05 до 29.05 , затоа не пропуштајте да си купите

ладно цедено масло од Лен или Ленено семе по неверојатно намалување од 20%.

 

Ве очекуваме !

April 2016

Ленено семе и ленено масло

Ленено семе и ленено масло

Лененото семе не е нова храна. Тое е всушност една од најстарите, и можеби ˶оригинална̋ здрава храна, бидејќи поради своите лековити својства се одгледувала ширум Римската империја. За лененото масло може да се каже дека е ˶заборавеното масло̋ , бидејќи произведувачите на масло увиделе дека не можат добро да профитираат од […]

Споредба на ладно цедените масла со останатите рафинирани масла

Производството на ладно цедени масла се стреми да произведе најсвежо и најздраво масло, масло кое ги задржува сите природни хранливи состојки, масло со мирис и вкус на семето од кои е произведено. Процесот започнува со избор на најдобрите и најквалитетни семиња што може да се најдат на пазарот, а потоа нивно цедење/трансформирање во масло.

December 2015

Што е жубуркање со масло?

Методот на жубуркање со масло датира од Индија пред илјадници години, а прв пат во САД е презентирана во почетокот на 1990-тите од страна на д-р Ф.Karach, кој овој метод го смета за успех во својата медицинска пракса.

Станува збор за жубуркање на масло во усната празнина, кратко време од 10-тина минути секое утро, со што […]

Голема акција во сите маркети на Туш – 3 + 1 Гратис Сончогледово масло 750мл.

Голема акција која не смеете да ја пропуштите. Од 03.12.2015 до 16.12.2015 во сите маркети на ТУШ, 3+ 1 гратис сончогледово масло 750мл.

 

Slow Food