kolovoz 2020

АГРОФИЛА ГО ЗАПОЧНА ОТКУПОТ ОД РЕКОЛТАТА 2020 ГОДИНА

Агрофила ја започна сезоната на откуп на сончоглед. Нашата цел е да се создаде квалитетно ладно цедено сончогледово масло произведено од македонска суровина. Токму затоа планираме да откупиме над 1000 тони сончоглед од македонското поднебје. Ние го гарантираме откупот и ги стимулираме македонските земјоделци да продолжат да ја произведуваат оваа маслодајна култура. Дополнително, ние вршиме […]

kolovoz 2019

Агрофила потпиша договор со Фондот за иновации и технолошки развој

На 17.01.2019 Агрофила потпиша договор со Фондот за иновации и технолошки развој за доделување средства преку Инструментот за поддршка-Кофинансирани грантови за мали и средни претпријатија со тенденција за брз пораст (‘Газели’).
Фондот одобри кофинансиран грант на Корисникот во износ од 30% од Буџетот за проектот, а останатите 70% се финансирани од Агрофила. Проектот е со времетраење […]

Агрофила ја почна сезоната на откуп на суровина од реколтата 2019 година

Агрофила ја почнува сезоната на откуп на сончоглед. Во план е да се откупат над 1000 тони сончоглед од македонското поднебје.
Агрофила како компанија се стреми да создаде квалитетно сончогледово масло кое е 100% од македонско потекло. Ова е од особено значење за стимулирање на поголемо производство на оваа маслодајна култура и е особено значајно за […]

listopad 2018

НАШАТА КОЖА НЕ САКА МОДЕРНИ И МИРИЗЛИВИ ПРЕПАРАТИ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА НЕЈЗИНАТА ХИГИЕНА И ЗДРАВЈЕ!

Кожата е нашиот најголем орган! Најголем, но за жал и најчесто потценуван како помалку важен од другите. Денес, повеќе од било кога, живееме во ера на парфеми и неверојатно голем избор на производи за нега и грижа за кожата, но реалноста, односно големиот број на инфекции, иритации и други состојби на нарушено здравје на кожата, […]

rujan 2018

АГРОФИЛА И ГОДИНАВА ВРШИ ГАРАНТИРАН ОТКУП НА СОНЧОГЛЕД

Во тек е откуп на маслодајната култура- сончоглед. Оваа година Агрофила планира да откупи околу 1.000тони сончоглед од домашнот производство, претежно од Пелагонија и Овче Поле. Останатото ќе го набави преку увоз од Бугарија. Со гарантираниот откуп, се поттикнуваат земјоделците во повеќе региони на државата да ги зголемат површините со различни маслoдајни култури, како […]

ožujak 2018

Сашко Дрвошански за здравствените придобивки од консумирање на маслото од црно семе

Сите оние кои намаа можност да го проследат разговорот на нутриционистот Сашко Дрвошански на Македонско радио1 за здравствените придобивки од консумирање на маслото од црно семе тоа можат да го направат на следниот линк:

https://chirb.it/DHtCMN

Погледнете дел од дегустацијата на Фила производите во просториите на фитнес центарот Делта Актив

На 24.02.2018(сабота) ФИЛА масло правеше дегустација на своите производи во просториите на фитнес центарот ДЕЛТА АКТИВ во Штип заедно со предавање на нутриционистот Сашко Дрвошански на тема Исхрана за добро здравје и регулирање на телесната тежина. Еве како си поминавме.

Акција во КИТ-ГО СУПЕР маркетите во Штип, Велес и Куманово.

Голема акција во сите маркети на КИТ-ГО СУПЕР –од 22.02-14.03.2018 год. – 3 + 1 Гратис Сончогледово масло 750мл

veljača 2018

Посета на учениците од ОУ „Ванчо Прќе“ – Штип

Учениците во нашата земја се соочуваат со голем број здравствени проблеми поврзани со однесувањето кон исхраната. Истражувањата покажуваат дека ваквите однесувања не се едноставни постапки на индивидуи туку заземаат широк социјален карактер. Здравствените проблеми доаѓаат од не доволно посветеното внимание во начинот на исхрана. Прекумерна телесна тежина здобиена за време на детството или адолесценцијата може […]

Дознајте повеќе за нутритивните и здравствени придобивките од консумација на Фила маслата

Сите следбеници на страната, а воедно и корисници на нашите масла отсега ќе можат да добиват препораки и да следат информативни содржини за нутритивните и здравствени придобивки од консумација на Фила маслата од страна на нутриционистот Сашко Дрвошански од Центарот за здравје, исхрана и диетотерапија Drvoshanski NUTRITION
http://www.drvoshanskinutrition.com/mk/

Slow Food